Seizoen 2020

We gaan van start!

In 2020 breiden we uit naar de Hemelse akker. Daar zaaien we bloemenzaad en planten we pompoenplanten. Het is de bedoeling dat ze daar alle ruimte krijgen om uit te groeien tot prachtige vruchten. Als ze geoogst kunnen worden nemen we ze mee naar de Pluktuin aan het Kerkpad.

ha.JPG.jpg
 

Imkerdagen 13 en 14 juli 2019

Op zaterdag en zondag 13 en 14 juli ben je van harte welkom om te komen kijken bij de bijtjes.

Tijdens de nationale imkerdagen maak je kennis met honingbijen. Al je vragen worden beantwoord door een echte imker en je mag op de foto in een imkersjas!

DSC_1384.JPG
 
DSC_0569.JPG
DSC_0569.JPG

press to zoom
#easter #fire #friends #bluemoon #hot #e
#easter #fire #friends #bluemoon #hot #e

press to zoom
DSC_4946.JPG
DSC_4946.JPG

press to zoom
DSC_0569.JPG
DSC_0569.JPG

press to zoom

Paasvuur!

Zondag 21 april Paasvuur!

Een jarenlange paastraditie: na het winterseizoen komt alle tuinafval en snoeiafval van bijvoorbeeld de wilgen op een grote bult. 's Avonds, als het donker wordt, krijg je met een beetje geluk een fakkel en mag je het vuur aansteken.

 
DSCPDC_0001_BURST20180602155708124_COVER

 Feestwerkdag zondag 14 april 

Meehelpen en wat lekkers erbij!

Op zondag 14 april wordt Erik 50 jaar. Graag nodigen we je uit om mee te komen helpen in de tuin en daarna lekker te genieten van een hapje en drankje! Je bent welkom vanaf 11:00-17:00

 
DSCPDC_0001_BURST20180714131931063.JPG

Wijn proeven in de tuin

Zondag 16 juni

In samenwerking met proeflokaal Bilders organiseren we een wijn proeverijtje. Hapje, drankje, gezelligheid. Meer informatie volgt!

 

Wil je meer weten? 

In 2019 is er de mogelijkheid om een lezing of workshop te boeken. Dat kan gaan over de tuin, over de bijtjes en over bewust en duurzaam leven. 
Erik is als imker ingevoerd in het leven van de bijtjes en geeft in een workshop 1 uur informatie over het leven van de bijtjes. Zeker ook boeiend voor kinderen! 
Hoe je een moestuin onderhoudt, hoe je omgaat met onkruid, hoe je zorgt voor voldoende water, alles wat je maar wilt weten over de tuin: we verzorgen een lezing voor je. 
Uit de tuin haal je natuurlijk -naast bloemen- ook groenten waarmee je kookt. Maar hoe bereid je pattison, en wat kun je met brandnetel? Tijdens vier seizoensworkshops neemt Erik je mee op reis van de tuin naar je keuken. Meer informatie volgt! 
Inschrijven of meer informatie?

Untitled
 
#spring #nofilter #stork #sunnyday #work

Kijken in de tuin

Elke zaterdag is er open-tuin-dag. Je bent welkom om te komen kijken hoe alles groeit en bloeit en zich langzaam ontwikkelt. Als de tijd rijp is kun je zelfs oogst meenemen: er staat dan een beperkte hoeveelheid fruit en groente in bakken op de verkooptafel.

 

Bijen en de imker

Over bijen en duurzaamheid

Wil je meer weten over imker zijn of bijen? Erik verzorgt op verzoek een lezing of workshop.

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak over een lezing

Contact