top of page

Seizoen 2023

We gaan van start!

20230327_100733.jpg
Activiteiten in de Pluktuin: Tekst

Bloemenstrippenkaart 

Dit jaar bieden we voor mensen die geen lid zijn van de Pluktuin een bloemen strippen kaart aan. Je schaft dan een strippenkaart aan waarmee je een aantal keer een grote bos bloemen kunt komen plukken. Vanaf 6 mei is er elke eerste zaterdag van de maand een rondleiding door de Pluktuin waarin we je laten zien wat er staat en wat je ermee kunt. De rondleidingen starten om 10:00. Als je komt plukken krijg je een bloemenmand en een schaar mee, als je de Pluktuin verlaat wordt je strippenkaart afgetekend. Er liggen bordjes waarmee de grootte van een bos wordt bepaald; een grote bos kost €10,- voor twee strippen (je kunt één strip gebruiken). Je bent welkom op woensdag en zaterdag tijdens de openingstijden van de Pluktuin. Buiten openingstijden op afspraak langskomen is mogelijk.

  • Op zaterdag 6 mei is er ‘losse verkoop’ van de strippenkaarten. 

  • Kosten: €50,- voor 10 strippen

  • Beperkt beschikbaar

  • Aanmelden of bestellen kan via henkspluktuin@gmail.com of via 06 41 38 42 32 (Marieke). Vanaf eind mei mag je echt wel bloemen verwachten. 

rozebloembosje.jpg
roodbosjemetappel.jpg
Activiteiten in de Pluktuin: Projecten

Bijencafés

10 juni 15:00 de eerste! 

Op zaterdag 10 juni is er vanaf 15:00 een bijencafé in de Pluktuin. Ervaren imkers van Imkervereniging De Korenbloem beantwoorden graag al je vragen over de bijen. Entree is gratis, drankjes vrijwillige bijdrage. Je bent van harte welkom!

DSC_1384.JPG
Activiteiten in de Pluktuin: Welkom

Bloemen workshops

Tijdens de workshop ‘Bloembinderij’ ga je samen met Christel van Mechelen de Pluktuin in en kies je zelf welke bloemen je wilt gebruiken. Christel heeft ervaring als styliste, vooral met bloemen. Ze kijkt met je mee hoe je een boeket op kunt zetten en je maakt zelf een bloemenring of ander boeket en gaat naar huis met een prachtige Pluktuincreatie. Je krijgt de ruimte om je eigen creativiteit te ontwikkelen en te ontdekken. We volgen geen les ‘Hoe maak ik een biedermeier?’ Meenemen van je eigen schaal, vaas of kunstwerk waar je je bloemen in wilt schikken is natuurlijk mogelijk. Er zijn (tegen een extra bijdrage) vazen, schalen en andere vormen beschikbaar. Bloemenringen of simpele vaasjes zijn inbegrepen in de prijs. Als je je opgegeven hebt voor de lunch serveren we die bij mooi weer in de boomgaard. 


Zaterdag 13 mei workshop bloembinderij “Lente” (leuk als Moederdagactiviteit!) 

Zaterdag 10 juni workshop bloembinderij “Zomer”

Zaterdag 8 juli workshop bloembinderij “Hoogzomer”

Tijd: 9:30-11:30 

Kosten €30,- inclusief materialen en koffie | thee met iets lekkers

Lunch €15,- bestaande uit soep, broodjes en salades zoveel mogelijk uit de Pluktuin. 

Aanmelden kan tot drie dagen voor de betreffende workshop via de mail henkspluktuin@gmail.com of via whatsapp 06 41 38 42 32 (Marieke).  Geef je naam en adres door en eventuele dieetwensen als je mee wilt lunchen. We sturen je de rekening en na betaling is je plaats gereserveerd. Mocht de workshop volgeboekt zijn dan laten we je dat natuurlijk weten.  

Er is plaats voor maximaal zes personen. 

Wil je een persoonlijke afspraak maken voor bijvoorbeeld een vriendinnenclub of met je collega’s dan maken we graag een voorstel op maat voor je. Neem gerust contact op! 

bloemvoorjaar.jpg
Activiteiten in de Pluktuin: Projecten

Workshop wolverven

Tijdens deze workshop ‘Wolverven’ gaan we met Ariëlla Krijger op pad in de directe omgeving van de Pluktuin om fluitekruid te plukken voor ons verfbad. We gebruiken neutrale wol en verven die met fluitekruid (geel). Ariëlla leert je hoe je een verfbad opzet en je krijgt recepten om thuis zelf aan de slag te kunnen. De gekleurde strengen neem je mee naar huis. 

We serveren een lunch met een lekker soepje, broodjes en salades zoveel mogelijk uit de Pluktuin. Ook kun je beitsmiddelen aanschaffen die nodig zijn voor het verven. Later in het seizoen zullen we ook nog blauw en rood gaan verven met wede en meekrap. 


  • Zaterdag 22 april

  • 9:30-15:30 

  • € 75,- inclusief materialen, koffie | thee met iets lekkers en lunch

  • Er is plaats voor maximaal zes personen.

  • Aanmelden kan via de mail henkspluktuin@gmail.com of via whatsapp 06 41 38 42 32 (Marieke).  Geef je naam en adres door en eventuele dieetwensen. We sturen je de rekening en na betaling is je plaats gereserveerd. Mocht de workshop volgeboekt zijn dan laten we je dat natuurlijk weten.  

  • Vragen? Neem gerust contact op!

wol_edited_edited.png
Activiteiten in de Pluktuin: Who We Are

Paasvuur!

Zondag 9 april Paasvuur!

Een jarenlange paastraditie: na het winterseizoen komt alle tuinafval en snoeiafval van bijvoorbeeld de wilgen op een grote bult. 's Avonds, als het donker wordt, krijg je met een beetje geluk een fakkel en mag je het vuur aansteken.

Activiteiten in de Pluktuin: Welkom
bottom of page